Föld jegyek (Bika, Szűz, Bak)

Föld jegyek (Bika, Szűz, Bak) A gyakorlatias, igyekvő és szorgalmas föld jegyűek akkor a legboldogabbak, amikor hasznossá tehetik magukat. Általában megbízhatók, még a Bika és a Bak is, bár feltűnően gyűjtögetik a körülöttük lévő dolgokat. Egészében véve lelkiismeretesek és szavahihetők. Egyúttal agyafúrtak és gyanakvók, állandó anyagi és érzelmi biztonságra vágynak. Biztos háttérrel bírják csak elviselni a szükségszerűen bekövetkező nehézségeket.

Némelyik föld jegyű fukarnak látszódhat, holott mindössze a félelmeit iparkodik leplezni. Akár van oka rá, akár nincs, állandóan valamilyen jövőbeli nélkülözés miatt aggodalmaskodik. A föld jegyűek kimutatják érzékiségüket. Lényük alkotó jellege szintén megmutatkozik, bár nagyon eltérően.

Akad köztük kifejezetten tartózkodó is, de mind érzékenyek, ragaszkodnak a családjukhoz, és igyekeznek a kívülállókat bizonyos távolságban tartani szeretteiktől. A barátaik mellett kitartanak, még ha ebből nem is származik anyagi előnyük. Szerelmük mély. Megbízható partnerek, bár nehezen találják meg a párjukat, akár fél életükön át is keresgélik az igazit.