Levegő jegyek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő)

Levegő jegyek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) Intelligens csoport. A levegő jegyűek számára a szellemi élet és az elvont elképzelések követése sokkal fontosabb a fizikai tevékenységnél. Bármilyen ötletre legyen szükség, rájuk számíthatunk. Mindhárom jegy szülöttei szellemi síkon tevékenykednek, bár egymástól eltérően. Az Ikrek és a Mérleg társaságkedvelők, napjaik jó részét a telefonon lógva töltik a munkájuk kapcsán, illetve a barátaikkal társalogva.

A Vízöntők utolérhetetlenek a tartalmas eszmecserékben, de sokat kell egyedül lenniük, hogy a lelkük mélyén lappangó elképzeléseket elemezzék; néha elveszítik kapcsolatukat a valósággal. Egynémely levegő jegyű szívesebben él elektronikus hírforrások ésszámítógépek társaságában, mint az emberekében, többségük azonban szereti az összejöveteleket és kiváló társalkodó.

Mivel jó kapcsolattartók, gyakran találkozni velük olyan munkahelyeken, ahol sok emberrel kell érintkezniük. Hihetetlen, de többségüknek nehézséget okoz az érzelmek kinyilvánítása. Nyugtalanok, gyakran idegesek, emiatt igénylik a változatosságot, s keresik a feszültségek levezetésére szolgáló alkalmakat.

Az Ikrek szülötte hajlamos semmiségek miatt szorongani, a Mérleget időnként összezavarja, ha a magában kidolgozott terveket nem tudja végrehajtani. A Vízöntő kifejezetten rosszindulatúvá válhat, amikor a dolgok másként alakulnak, mint ahogy elképzelte.