Tűz jegyek (Kos, Oroszlán, Nyilas)

Tűz jegyek (Kos, Oroszlán, Nyilas) A tüzet ősidőktől fogva a kezdeményezés, a bátorság és a vezető hajlam jelképének tartják. A tűz elemű, más szóval tűz jegyű emberek merészek, tétovázás nélkül vetik bele magukat az élet forgatagába. Sajnos ritkán értik meg a többi jegyhez tartozók másféle magatartását, hiányolják belőlük a megragadási képességet. Képtelenek átlátni, hogy a végeredmény esélyének latolgatása nélküli változtatási kényszer nem része minden ember karmájának.

A tűz jegyűek gyors, intelligens, nemes lelkű lények, szenvedélyesen szeretik a barátaikat, családtagjaikat és szerelmeiket. Sokkal érzékenyebbek, mint amennyire kimutatják. Gyorsan visszavágnak, ha bőkezűen szórt gyengédségük és nagylelkűségük nem talál arányos viszonzásra, netán visszautasítják őket. Ha keresztezik az útjukat, feldühödnek, megrendülnek vagy elkeserednek.

Nehezen tűrik a szegénységet, bajosan nélkülözik a legjobb minőségű dolgokat és élményeket. Rendszerint az elvárásaiknak megfelelő, gondosan kidolgozott keretek között élnek. Viselkedésük az általuk lenézett emberekkel szemben rendszerint dölyfös, s emiatt rossz vélemény alakulhat ki róluk.